Geschiedenis

Korfbalvereniging Klimop Kekerdom heeft haar wortels in de dorpen Leuth en Kekerdom, in de Ooijpolder. En dat al sinds 1949!

Twee betrokken moeders misten toen een (sport)activiteit in hun dorpen voor meisjes en vrouwen. Zij zochten, en vonden belangstellende speelsters, bereidwillige dorpsgenoten die de handen uit de mouwen staken en een vereniging was geboren.

Inmiddels wonen de leden in een veel groter gebied. Deels is dat omdat de jeugdleden ergens anders gaan wonen, maar graag telkens terugkomen naar hun club. Anderzijds trekt de vereniging nieuwe leden van elders om aan de sportieve, gezellige en open sfeer. Handen uit de mouwen: dat doen we nog steeds! In de competitiewedstrijden, de recreantenpoule, de trainingen en alle acties die nodig zijn om een vereniging draaiende te houden. Daarnaast wil Klimop meedoen in de maatschappij. Zij is mede-initiatiefnemer van het project Positief Coachen voor deze regio, collecteert voor het fonds gehandicaptensport en stelt zij haar terrein beschikbaar voor activiteiten van andere verenigingen.